Jag har både tid och möjlighet, det enda som saknas är väl lust och talang, jag är liksom inte världsbäst på detta.
Jaha, vad är det nu som jag borde göra oftare, jo baka.
Sist gång jag bakade var i mitten på september, dock inte i år utan förra året, då blev det en äppelpaj.
Tror att jag fått till några chokladmuffins efter det men har tyvärr inget bildbevis på dem.
Så det här med att baka gör jag eventuellt två, max tre gånger per år, och då räknar jag in allt från vanlig smulpaj till muffins, bröd och pepparkakor av "köpedeg".
Idag kom i alla fall tanken på att baka och efter en stund kom även lusten.
Sagt och gjort, efter att ha handlat några ingredienser rörde jag ihop ett par filmjölkslimpor.
Sådana där limpor som inte behöver jäsa eller knådas utan bara rörs ihop i en bunke och sedan "kletas ut" i formar.
Medan limporna var i ugnen fick jag lust att baka något mer, Solskensbullar lät som en riktigt bra idé.
Lyckad vaniljkräm |
För mig är det svårare än man kan tro, vaniljkrämen fixade jag galant, den blev t.o.m god, men när det gällde degen till Solskensbullarna så missade jag en liten detalj, att ha i smöret.
Detta upptäckte jag efter första jäsningen, men det hjälpte föga att ha i smöret då.
Jag gjorde ett tappert försök att få till bullarna men resultatet blev inte så bra.
Eller rättare sagt, det blev väldigt dåligt.
Bullarna på bilden i receptet var så där höga, fint gyllenbruna och med en härligt stor klick vaniljkräm i mitten.
Mina bullar var inte det, de var små, platta, väldigt hårda, med en minimal gul klick i mitten och degiga inuti.
Smaken var ok, men nej de gick inte att äta.
Så efter att ha skällt och svurit lite över resultatet, åkte Solskensbullarna i soporna.
Som tur är lyckades jag med limporna, de blev nästan som på bilden i receptet och de smakade riktigt gott, och det är ju huvudsaken.
På jobbet säger vi ibland till barnen att man måste träna för att bli bra på något, och det sägs ju att övning ger färdighet, så jag får väl se när jag gör något jag borde göra oftare.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar